Home > Ubuntu Cannot > Ubuntu Cannot Allocate A Resource Region

Ubuntu Cannot Allocate A Resource Region

Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. If you need to reset your password, click here. Click on "Repair Your Computer" to gain access to the System Recovery window. I was looking at /proc/iomem and noticed PCI-bus 3 in two diferent places.I found this strange, but maybe it is normal? Check This Out

I have an Acer Aspire 5612WLMi. I'm attaching a new /var/log/dmesg file. I will look later into this issue. Thanks in advance for your thoughts and possible resolutions. https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=291227

OK. [ 25.320778] SMP alternatives: switching to UP code [ 25.320931] Freeing SMP alternatives: 11k freed [ 25.321151] Early unpacking initramfs... My desktop machine with an Intel 945 PSN motherboard shows the same lines. done [ 25.624915] ACPI: Core revision 20070126 [ 25.624986] ACPI: Looking for DSDT in initramfs... I would very much like to listen to all the ogg-vorbis format sound files I had painstakingly converted so I could convert completely to linux and stop dealing with MicroShaft.

System installed without error. If you're interested, subscribe to the RSS feed, or visit my blog at least once in a week. Unlike others it blocks me from loading the rt2x00-driver (which causes the error). some people still might want to use acpi...

One Search Engline 3 million Tech Posts, 15 Million Tech Replies Follow Us On Subscribe Email Submit 2016 © cornbio.com. Anyway, here is the dmesg-output: PCI: Unable to reserve mem region #1:[email protected] for device 0000:03:00.0 rt2x00pci -> rt2x00pci_probe: Error - PCI request regions failed. drobvice (robertsdonald) wrote on 2007-04-26: #34 I have this as well on my Toshiba Satellite M35 with a GeForce Go 5200 video card: PCI: Failed to allocate mem resource #6:[email protected] for Video adapter nVidia 8600M GT. > I did all checks (dmesg & lspci) and I conclude something is wrong with my > video adapter.

I may recommend you upgrade Acronis True Image 10.0 Home to Acronis True Image Home 2010 using our online store just for $29.99. chovy View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Visit chovy's homepage! Password Linux - Hardware This forum is for Hardware issues. I can remember that when I use an old Toshiba Satellite A20 and I moved from Dapper to Edgy I had the same (or very very very similar) error.

My only problem with my hardware is that the rt2x00 (pci-card) doesn't load because of this error. "lspci -vvv"-output of my wlan-pci-card: 03:00.0 Network controller: RaLink RT2600 802.11 MIMO Subsystem: Accton more info here Does anyone have success with Compiz and this > error? > > yobser (yobser) wrote on 2007-12-29: #95 That is good if no loosing functionality. Oct 13 07:58:23 localhost kernel: [17179570.912000] PREFETCH window: disabled. I think that this error and my sound issues are related.

But I could not start Compiz - after login my session was terminated and system has returned to gdm. his comment is here Ubuntu Ubuntu Insights Planet Ubuntu Activity Page Please read before SSO login Advanced Search Forum The Ubuntu Forum Community Other Discussion and Support Tutorials Outdated Tutorials & Tips HowTo: Fix PCI: Thanks. MaximS, Nov 11, 2007 #4 Absturz Messages: 6 issue resolve after contacting support: RAM must be reduced to 512mb :-/ HD I reduced to 4gb Absturz, Nov 15, 2007 #5

but I have no loss of functionality whatsoever. Priority:-2 extents:1 across:2008084k [ 43.511237] EXT3 FS on hda2, internal journal [ 43.647899] device-mapper: ioctl: 4.11.0-ioctl (2006-10-12) initialised: dm-devel@redhat.com [ 44.505349] kjournald starting. Do you see any problems with your setup aside from the error messages (like the slow X problem or hang described in the other reports)? this contact form Yes, my password is: Forgot your password?

Regards Absturz, Nov 6, 2007 #1 MaximS Messages: 716 It seems you have problem with DVD/CD-ROM source. Find More Posts by chovy 12-02-2007, 01:08 PM #5 Chronothread Member Registered: Apr 2007 Posts: 121 Rep: Just like chovy, I have the same problem when using Kubuntu 7.10, Download my up-to-date resume (PDF) John Bokma MexIT freelance Perl programmer Updating Ubuntu after Installation Saturday, December 22, 2007 | 2 comments After a successfull installation of Ubuntu Gutsy Gibbon on

Duncan Lithgow (duncan-lithgow) on 2007-10-19 description: updated Rob Caskey (rcaskey) wrote on 2007-10-22: still occurs on 7.10 final #75 dmesg.output Edit (54.8 KiB, text/plain) attaching output from dmesg Federico Del Bene

  • Michael (m-gruys) wrote on 2007-03-24: #11 Has nothing to do with BIOS version in my opinion.
  • If it helps, post a report [ 0.269385] NET: Registered protocol family 8 [ 0.269389] NET: Registered protocol family 20 [ 0.269993] pnp: 00:07: ioport range 0x6a0-0x6af has been reserved [
  • thedrs (thedrs) wrote on 2007-09-27: #68 Same error on Toshiba Tecra M2.
  • However the system works perfectly.

Eject the DVD, and restart computer. Using the default options I have created various virtual machines an have tried to install fedora core 6 ubuntu 5.00 kubuntu 6.10 ubuntu 7.10 all installations have failed.. Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest Read more...

If it helps, post a report [ 0.238035] NET: Registered protocol family 8 [ 0.238038] NET: Registered protocol family 20 [ 0.238343] pnp: 00:06: ioport range 0x6a0-0x6af has been reserved [ I also upgraded my bios in the meantime. Chronothread View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by Chronothread 12-02-2007, 04:03 PM #6 paulsm4 LQ Guru Registered: Mar 2004 Distribution: navigate here Oct 13 07:58:23 localhost kernel: [17179570.912000] MEM window: d0000000-d1ffffff Oct 13 07:58:23 localhost kernel: [17179570.912000] PREFETCH window: c0000000-cfffffff Oct 13 07:58:23 localhost kernel: [17179570.912000] PCI: Bridge: 0000:00:1c.0 Oct 13 07:58:23 localhost

Try or find bios-upgrade for you particular model of laptop. michael perigard (overprescribed) wrote on 2007-10-31: #82 I'm receiving the message too, while booting the gutsy alternate install cd, but from the kernel.org bugzilla for this bug: So I would suggest I have been without sound on this machine since I installed 7.04. guyvdb (guyvdb-gmail) wrote on 2007-05-29: #37 same problem here on a fujitsu siemens amilo xi 1526 the only real issue is that it seems to slow down bootup (?) Jahmon (jahmonspam-forum)

This bug is known since 8 months now - isn't there a way to get rid of that msg? The device is nothing but zeros just like his though. Update manager showing 149 updates available. Now run "bootsect /nt60 C:\" if you had Win 7 initially installed in the C partition.

Find More Posts by chovy 12-03-2007, 03:01 PM #8 paulsm4 LQ Guru Registered: Mar 2004 Distribution: SusE 8.2 Posts: 5,863 Blog Entries: 1 Rep: Excellent - thank you for Search this Thread 09-14-2005, 02:10 PM #1 mvo Member Registered: Apr 2005 Location: Delhi, India Distribution: Mostly Fedora Posts: 42 Rep: PCI: Cannot allocate resource region 0 of device If it helps, post a report PCI: Cannot allocate resource region 0 of device 0000:00:00.0 pnp: 00:09: ioport range 0x680-0x6ff has been reserved pnp: 00:09: ioport range 0x290-0x297 has been reserved My laptop is Acer Aspire 1360.

The message is only showed when booting and is recorded in /var/log/dmesg I hope it is not harmful... Commit interval 5 seconds [ 33.306119] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode. [ 33.306296] md: bind [ 33.308063] ACPI: PCI Interrupt Link [ALKD] enabled at IRQ 23 [ 33.308070] ACPI: Hi! Thanks, Jesse Comment 7 Halgeir Rennehvammen 2008-05-19 00:42:12 UTC Sorry the late reply.

All seems to be working correctly but this error during boot is an issue we do not want to put in front of our end users of possible. Bug Watch Updater (bug-watch-updater) on 2008-04-30 Changed in linux: status: In Progress → Confirmed Maurizio (mauriziosilverii) wrote on 2008-05-20: #103 The solution is the kernel 2.6.25 Bug Watch Updater (bug-watch-updater) on